Esmee & Imre Haarlem / Etten (Achterhoek)

back >

Gezien het feit dat Esmee stylist is en Imre kok, had ik hoge verwachtingen van dit huwelijk.
Beide geboren en getogen in de Achterhoek, maar nu wonend en werkend in Haarlem, maakte dat ze kozen om in Haarlem de trouwceremonie te laten plaatsvinden, waarna we met het hele gezelschap zouden verkassen naar de Achterhoek.
Hier werd flink uitgepakt bij de oom van Imre in de tuin: een grote tent waar gedineerd werd aan langgerekte mooi gedekte tafels, op het veld hadden sommige gasten¬†tentjes opgezet waar ze zouden blijven overnachten. Imre’s collega’s stonden te koken in de achtertuin en in de moestuin werd er geborreld.

Zoals dit klinkt was het ook: relaxed, blote voetjes in het gras, genieten van hele goede wijnen en heel veel heel lekker eten (en daar de hele middag en avond over doen), goede, mooie en grappige speeches. Alles aan dit huwelijk klopte. De styling van Esmee was perfect gedaan; overal was aan gedacht. De koks stonden zich in de tuin uit te sloven met grote kreeften, kokkels, asperges, en een mooi stuk varkensvlees; er werd fantastisch gekookt (ook Imre kon het niet laten af en toe in een pan te roeren).

Helaas heb ik het grote kampvuur gemist maar ik kan me goed een voorstelling maken hoe gezellig dat was, zo ook van de huwelijksnacht in de camper van Esmee en Imre. Hoe romantisch!
Een top huwelijk, een te lief stel en een stralende dag: zo zie ik ze graag!

*In plaats van een trouwring hebben Esmee en Imre er voor gekozen beide een tatoeage te laten zetten met een bijzondere betekenis. Esmee en Imre hebben beide iets met bomen en toen de tante van Imre achter het bestaan van Keltische bomenhoroscopen – gebaseerd op je geboortedag – kwam, besloten ze ieder hun boom te laten tattoeren als ‘ring’: Esmee een lindeboom en Imre een vijg.
Esmee is op haar trouwdag 24 weken zwanger. Inmiddels zijn ze trotse ouders van Roan! Ook Roan is vernoemd naar een boom, namelijk de ‘rowan tree’ oftewel de lijsterbes.
Ik bedoel maar, alles aan dit huwelijk klopt!