(mijn) ouderlijk huis leiden

back >

Eind 2020 begon ik met het vastleggen van mijn ouderlijk huis. We hadden toen net het slechte nieuws gekregen dat mijn vader een tumor had en ineens realiseerde ik mij dat alles zomaar voorbij kan zijn. Ik wilde geen dag langer wachten met datgeen wat ik al jaren in mijn hoofd had: het vastleggen van het, voor onze familie, zo bijzondere en belangrijke huis. De sfeer, de details, de typische elementen, maar ook hoe mijn ouders er leven. Hun routines, hun bezigheden, hun liefde.Inmiddels heb ik vier seizoenen lang gefotografeerd. Mijn vader is behandeld en voelt zich weer helemaal goed. Het was geen jaar zonder hindernissen maar gelukkig is iedereen er nog in goede gezondheid.Ik ben heel trots op de serie die er uit voortgekomen is. Voor mijn ouders is het bijzonder om hun leven door mijn ogen te bekijken, voor mij en mijn zussen en onze kinderen is dit een ongekend waardevol document.Tijdens het fotograferen realiseerde ik mij dat ik dit ook voor anderen kan betekenen. Hoe mooi is het om voor mensen een dergelijk blijvende herinnering te maken aan iets wat zo belangrijk is in je leven nu? Dat ze, middels het album dat ik er van maak, te allen tijde terug kunnen gaan naar de sfeer van hun ouderlijk huis.
Inmiddels heb ik al meerdere huizen vast mogen leggen. Het is moeilijk in woorden uit te leggen hoe bijzonder het voelt om dit te mogen doen. Voor meestal totaal vreemden, die mij toelaten in hun persoonlijke leven en mij vertrouwen wanneer ze vertellen over hun routines, hun bezigheden en hun dierbare spullen. Mensen die soms afscheid moeten nemen van een plek, of weten dat dat ooit gaat gebeuren en het, j├║ist nu het nog in volle glorie in gebruik is, willen laten vereeuwigen.
Dit portfolio item is een kleine greep uit de vele foto’s die ik maakte in mijn eigen ouderlijk huis. Het is een collage geworden van stillevens en typische momenten, zomer en winter door elkaar, om jullie een gevoel te geven van hoe de sfeer daar is en wat je zou kunnen verwachten als jij ook zo’n shoot zou boeken.Ben je ge├»nteresseerd in de brochure om meer informatie te krijgen over de ouderlijk huis shoot? Stuur me gerust een bericht via mijn contactformulier of een e-mail (zie mijn contact pagina).

Click to access the login or register cheese